“До нас півник завітав”

img_1910   У Художньому музеї міста відкрилася виставка «До нас півник завітав». На ній представлені твори учасників однойменного  міського конкурсу, в якому брали участь учні художніх шкіл і студій з образотворчого мистецтва. Вік учасників склав від 8 до 14 років.

Метою конкурсу було залучити  дітей до вивчення усної народної творчості: казок, оповідань, загадок,  тощо – про свійських тварин, а також навчити їх втілювати свої знання шляхом створення творів образотворчого мистецтва.

На виставці представлені твори учнів художньої школи, школи мистецтв №3, СЮТ, ЦПР, КУГ, студії «Декор» ЦПР (кер. В.Черненко), ЗОШ№32.

img_1968    У своїх роботах діти   використовували різноманітні техніки: гуаш, олівець, туш, підлаковий розпис, гратографію, торцювання, вишивку стрічками, кракле, мозаїку бісером, випалювання, ізонитки, тістопластику, канзаш, макраме, клаптеву техніку та інші.

Діти оригінально, з фантазією та гумором розкрили тему конкурсу. Їх роботи яскраві та життєрадісні. В цьому їм допомогли викладачі – наставники, котрі щоденно з любов’ю та терпінням передають дітям свої знання та вміння.

Тема конкурсу не була випадковою. З давніх-давен птахи та тварини уособлювали сили природи. Тому люди наділяли їх символічним значенням. Священні птахи прикрашають наличники домівок, а прикраси – обереги у вигляді птахів є найбільш сильними. Птах, який провіщає прихід сонця, став шановним птахом для багатьох народів.

Виставку відкрила директор художнього музею О.О.Орлова. Вона привітла учасників та гостей музею з відкриттям цієї чудової експозиції. Далі взяла слово науковий співробітник  Л.М.Назаренкова, яка більш докладніше  розповіла про дитячі роботи. Музичним дарунком від школи мистецтв №3 був невеликий концерт  ансамблю скрипачів (викладач А.В.Соломатіна, концертмейстер В.В.Палаєва).

Стало традицією, що відкриття дитячих виставок в музеї супроводжуються конкурсами та вікторинами. Не була  винятком і ця виставка. Діти показали свої знання усної народної творчості.img_1967

Відвідувачі виставки мали нагоду проголосувати за роботи, що сподобались, у  номінаціях : «Приз глядацьких симпатій», «Приз за кращу ілюстрацію  до казок та віршів», «Приз за  кращу ілюстрацію до загадки  та прислів’я», «Приз за оригінальність ідеї», «Приз за майстерність», «Приз самому юному учаснику».

Нагорода переможців виставки « До нас півник завітав» відбудеться напередодні старого Нового року.img_1920

 

 

Художній музей запрошує гостей та мешканців міста відвідати виставки, що експонуються в музеї:

– персональну виставку заслуженого художника України В.Гутирі

– «Креативні прикраси до Нового року» (Е. Кузьміна, Т.Дубровіна»).

Залишити коментар